Käyttämäsi selain on vanhentunut. Suosittelemme, että päivität selaimesi ensin uusimpaan mahdolliseen versioon.

Kysy lisää!

+358 44 98 19 489

tai

sähköpostilla

info@pohjolaspirit.fi

Jaa sosiaalisessa mediassa

 

 

 

 

 

 

Vuosi matkailuyrittäjänä takana!

Julkaistu 14.04.2016

Kuin silloin ennen - mukuloitten kans reissus:)

Me ollam perhen kans aika pal reissattu kotimaas ja ulkomail. Sillon ku lapse oliva piäni, pakatti auton takakontti pussii ja kassii, teltta ja makuupussei, tyynyi ja trangia, retkipöytä ja ilmapatjapumppu. Takapenkil istus lasteistuimis kolme piänt mukula nii, ett turvavyät juur ja juur sai istuinte välist kii. Ja takaosa ikkuna myäte ol täyn rekvisiitta värityskirjoist pehmoleluihi, mikkä ol ain pakko olla muka. Ja kasetti soitti Mikko Alatalon Takapenki räpätyst ja Muumilaului. Siin ol tunnelma kerrakses!

Tämmöt o reissattu Lapis ja Itä-Suames, Norjas ja Keski-Euroopas, Tanskas ja Ruattis jne. Leirintäaluel mentti yleensä yäpymä, ku ei semmosel porukal oltais hotelliasumisel päästy pal minnekkä. Päivä ajetti hianoil paikoil, illal pystytetti perheteltta johonki mukaval leirintäaluel ja ruvetti peruni keittämä. Ja aamul puretti leiri ja jatketti taas matkaa uussi maisemi kohti. Miälenpainuvi hetki oli, ku tuli ukkone ja sare keskel yät. Sit kömmittin teltast auto istuma ja orottama sen loppumist. Ja jännä oli!

Jännä oli kerran kans Ruattis, ku päätettin  Mooseli laakso ja Reini laakso reissun pääl viäl käyrä paluumatkal Öölannis kuninkaallisi moikkamas, ku laiva lähtö oli vast illal. Siit jännä reissu tuli. Kyl me Suullideni päästi ja kaik men hyvi siihe saakka, ku olis pitäny päästä Öölannist pois siltta pitki. Siäl ol poliisi raskast aseistettuna seisomas enne siltta, autojono seisos meijän kaistal eikä mittän tapahtunu pitkä aikka. Kukka ei tiänny, mist on kysymys. Orotetti ja orotetti ja yritettin kuunnella rariotaki.

Helikopteri pörrasivä, jono ei liikkunu, mut vastaantulokaista Öölanttin päin sujus liikenne. Pois vaa ei päässy. Meil alkoi tulla pikkuhilja kiiru iltalaival, ja isäntä päätti lähte kävellen kattoma manteren pualel, mitä siäl oikken tapahtu. Sovitti, et hää soitta sit mul, jos päästäis ohitte. No, niinku ain tämmösis tapuksis, puhelimen Sim-kortin vaihto sattus osuma just siihe hetke, ja miähen simmis oli joku virhekoodi, ettei se sit toiminukka. Mee muksujen kans orotetta ja orotetta....

No, miäs juaksi sen pari kilometri takasi autol. Assia oli selvinny. Öölannis oli tapahtunu joku kauhia aselline ryästö, ja rikollise oliva vaarallissi ja karkuteil. Niit etsitti kiihkeäste ja jokase Öölannist tuleva auto peräluukkuki tarkistetti, ennenku pääs jatkama matka.

No, isäntä oli näyttäny poliiseil passit ja meijä laivaliput iltalaival, ja saanu luva ajaa vastaantulevaa kaistaa jonon ohi. Siin sit mentti ja ruattalaise näyttivä meil kansainvälissi käsimerkkei. Mut mukula oliva täpinöissäs - kerranki meil tapahtu jottai jännä!!!!  No, takaluukku täytys poliisil näyttä siäl toises pääs, mut ku se näki kaik meijän kassikokoelma täpötäyres takakontis ja kolme piänt mukula takapenkil, ni se ei ruvennu sitä tyhjentämä, vaa päästi meijät lähtemä.  Siäl olis hyvi voinu kuljetta rikollissi ulos siält Öölannist. Mut laivanki juur ja juur ehritti:)

                                                              

 

Upea Suomi 100 juhlavuosi ja YHDESSÄ-teema siivittämässä onnellisuuteen!

 

Vuosi matkailuyrittäjänä takana - pikkuhiljaa yhä useampi alkaa olla tietoinen olemassaolostamme ja löytää matka-ja tapahtumajärjestäjä Pohjola Spiritin Suomi 100 - juhlamatkoille mukaan.
Lämpimästi tervetuloa uudetkin kulttuurimatkailun ystävät mukaamme huippuelämyksiin

Tallenna