Käyttämäsi selain on vanhentunut. Suosittelemme, että päivität selaimesi ensin uusimpaan mahdolliseen versioon.

Kysy lisää!

+358 44 98 19 489

tai

sähköpostilla

info@pohjolaspirit.fi

Jaa sosiaalisessa mediassa

 

 

 

 

 

 

Tallenna

Tallenna

                                                                Tilausmatka ryhmille

Elämysmatka maan uumeniin      
Tytyrin Elämyskaivoksessa yhdistyvät Koneen huipputeknologia, maanalainen valo- ja musiikkiesitys, kalliolouhoksen taidenäyttely, mainarien maailma ja  Joko-teatterin Meidän Aika -näytelmä.

 Tytyrin Elämyskaivoksen kierros vie syvälle maan alle mainarien maailmaan, missä pimeys ja valo yhdistettynä maanalaiseen äänimaailmaan luo aivan uudenlaisia kokemuksia. Oppaan johdolla kierroksella tutustutaan GTK:n geologisen näyttelyyn kautta siihen mitä kaikkea maan alta voi löytyä sekä tietenkin Tytyrin kaivoksen historiaan ja kaivosmiesten arkeen.

 

Valon ja värin leikkiä nähdään vaihtuvien taidenäyttelyiden muodossa ja kierros huipentuu musiikilliseen valoteokseen, joka esitetään 100 metriä syvän ja 100 metriä leveän kaivoslouhoksen pinnalla. Jean Sibeliuksen Finlandia johdattaa suomalaisuuden syville juurille yli 8 minuutin ajan kestävässä esityksessä. Finlandian tarina on upeasti koettavissa vaihtuvien värien ja musiikin voimakkuuden vaihdellessa louhoksen seinämillä.

Upeat valot, rikas äänimaailma ja Koneen Suomen nopeimman hissin muotoilu vievät vierailijan mielikuvitusmatkalle, ja lopulta 110 metrin syvyydessä olevaan kaivostunneliin, josta on suora yhteys Elämyskaivokseen.

Hissielämys on rakennettu uusinta teknologiaa hyödyntäen. Hissikorin sisällä on satoja led-lamppuja, jotka elävät musiikin rytmissä, luoden jokaisesta matkasta ainutlaatuisen kokemuksen.

 

Elämyskaivoksen tarina

Tytyrin Elämyskaivos on ainutlaatuinen ja monitoimialainen käyntikohde, jossa  yhdistyvät kaivosteollisuus, Koneen huippuunsa hiottu teknologiakehitys ja matkailualan tuotekehitys. Tytyrin kaivoksesta on louhittu kalkkia vuodesta 1897 lähtien, ja se jatkuu edelleen Rettigin suvulle kuuluvan Nordkalkin operoimana -370 metrin syvyydessä maan alla.

 

Yksi louhituista tunnelikokonaisuuksista -110 tasolla avattiin kaivosmuseoksi 1988. Siitä lähtien yleisöllä on ollut mahdollisuus kokea maanalainen maailma - pimeyden, kosteuden ja maanalaisten äänien ympäröimänä turvallisesti.

 

Tytyrin toimijat yhdistävät huippuosaamisen, turvallisuuden, syvyyden ainutlaatuiset tilat ja ympäröivän jykevän suomalaisen maaperän ja tarjoavat Elämyskaivoksen muodossa ainutlaatuisen maanalaisen kokemuksen vierailleen. (Lähde Tytyrin Elämyskaivos)

Tervetuloa elämysmatkalle maan uumeniin!

 

Joko teatteri  (vain syksyllä 2017)

2016 perustettu Joko teatteri koostuu Lohjalaisista taiteen tekijöistä, Kai Antero Lehtinen, Anna Rimpinen, Jussi Ontero ja Joni Pitkonenja he haluavat haastaa itseään ja luoda monitasoisia esityksiä katsojille.

Meidän aika -näytelmä esitetään 80 metriä maanpinnan alapuolella sijaitsevassa kaivoksessa ja siellä olevassa ainutlaatuisessa Tytyri salissa. Katsoja pääsee kokemaan nykyaikaisen tarinan 1,9 miljardia vuotta vanhan kiviaineksen sisällä.

 Anna Rimpisen käsikirjoitukseen perustuva näytelmä kertoo intiimin ja inhimillisen tarinan isästä (Kai Antero Lehtinen) ja tyttärestä (Anna Rimpinen).  Esitys käsittelee aikaa, joka määritellään kellon, kuukausien ja vuosien mukaan mutta on konkreettisesti olemassa vain tässä ja nyt. Se on kertomus kahdesta yksilöstä ja sukupolvien välisistä asioista, jotka heräävät henkiin.

 

Perinteisten lavastusten sijaan käytetään sähköistä virtuaalilavastusta (3d-projektio), joka toteutetaan videotykkien avulla Tytyri-salin kallioseinämiin. Tekniikka mahdollistaa moniulotteisen maailman luomisen. Heijastettava projektio sisältää kolmiulotteista materiaalia, jota animoidaan 3D-ohjelmalla esitykseen sopivaksi. Tekniikasta vastaa Jussi Ontero.

 Esitykseen luo tunnelmaa ja sävyjä Joni Pitkosen säveltämä musiikki ja äänimaailma, yhdessä kaivoksen oman äänimateriaalin kanssa. (Esittely iTytyrin elämyskaivoksen sivuilta)

 

Matkaohjelma (ehdotus)

  • Bussimatka Lohjalle, jossa ruokailu esim Villi Kriikuna -tilausravintolassa
  • Elämysopastus Tytyrin Elämyskaivoksessa (1 tunti)
  • Joko teatterin esitys Meidän Aika klo 19 alkaen (syksyllä 2017)
  • Kotiinpaluu
  • HUOM! Ei korkokenkiä! 
  • Lämmin pukeutuminen ja käytännölliset jalkineet! Kaivoksessa on kylmä.

 Matka sisältää bussimatkat, ruokailun, elämyskierroksen Tytyrin Elämyskaivoksessa ja teatterilipun

 

Ilmoittautuminen vain ryhmän järjestäjän kanssa Elämyskaivos- ja teatterimatkalle Tytyrin Elämyskaivokseen Lohjalle

OTA YHTEYTTÄ: puh. 044 9819489 tai info@pohjolaspirit.fi

POHJOLA SPIRIT PIDÄTTÄÄ OIKEUDEN MUUTOKSIIN.